KotETK Saksassa

22.10.2017

Matkalaiset Vakoilumuseossa
Matkalaiset Vakoilumuseossa
Hertha - Schalke
Hertha - Schalke
Cottbus - Babelsberg
Cottbus - Babelsberg

Erotuomarikerhon nelihenkinen ryhmä lisättynä yhdellä kanssamatkustajalla teki syksyisen jalkapalloreissun Berliiniin ja sen ympäristöön 13.10. - 16.10. Matkalaisten kohteina olivat kulttuuris-historiallisten kohteiden lisäksi Bundesliigaottelu Hertha Berlin - Schalke 04 ja Regionalliiga Nordostin (4. korkein sarjataso) ottelu Energie Cottbus - SV Babelsberg 03. Bundesliigaottelu oli 50 000 katsojastaan huolimatta kovin tylsä ja tapahtumaköyhä, vaikka Herthan joukkue tekikin ottelun jälkeen NFL-tyylisen polvistumisen monikulttuurisuuden ja suvaitsevaisuuden puolesta. Hertha varsinkin oli kotijoukkueena vaisu ja ottikin ansaitusti köniin 2-0.

Matkalla reilun tunnin junamatkan päässä Berliinistä sijaitsevaan Cottbukseen osuimme samaan junaan otteluun menossa olleiden vierasjoukkueen kannattajien kanssa. Harvoin sitä pääsee juna-asemalta poistumaan yhdessä mellakkapoliisien kanssa, vaikka eri ovista poistuimme kuin vieraskannattajat. Ottelussa kotijoukkue Energie oli ylivoimainen ja otti tyylipuhtaan 4-0 -voiton ja jatkaa nelosliigan sarjakärjessä reilussa johdossa. Entisellä bundesliigajoukkueella on edelleen vankkumaton kannatus, sillä katsojia ottelussa oli noin seitsemän tuhatta, joista vierasfaneja reilu sata.

Reissu oli kokonaisuudessaan mainio, koska säätilakin pysyi sateettomana ja lämpötila pysytteli kahdessakymmenessä asteessa. Matkalaisten mielestä jo 80-luvulta voimissaan ollut jalkapalloreissuperinne voitaisiin herättää uudelleen henkiin ja jo ensi syksynä tehdä uusi matka jos innokkaita matkalaisia riittää.

- Matkalaisten puolesta S M:nen